Skip to main content

Historie firmy Fruněk Inox, s.r.o.

Historie naší firmy sahá do roku 1992, kdy p. Bohumír Fruněk založil firmu Bohumír Fruněk Kovoservis na zpracování nerezového materiálu.

V té době se výroba orientovala na dodávky a montáže stavebních konstrukcí z nerezu, jako jsou schodiště, zábradlí, výlohy a jiné zámečnické výrobky na zakázku.

Postupně se rozšiřoval sortiment i na výrobky pro průmysl potravinářský, farmaceutický, nábytkářský, pro interiéry luxusních hotelů, barů, bank a jachet.

V roce 2004 byla firma transformována na právnickou osobu Fruněk Inox s.r.o. a v roce 2009 se přestěhovala do nových výrobních prostorů.

V této době začala změna výrobního programu, který se specializoval pouze na povrchovou úpravu nerezových materiálů.

Jednalo se o mechanické ruční a strojní broušení a leštění nerezových materiálů, polotovarů, svařenců a výpalků podle zadání zákazníka.

Zámečnická výroba byla postupně utlumena a veškeré investice byly nasměrovány na pořízení nové technologie pro broušení a leštění nerezu.

Byly navázány nové obchodní kontakty a největší zákaznickou skupinou se stali všichni významní prodejci nerezového hutního materiálu na území České a Slovenské republiky.

Nabídka našich služeb postupně pronikala do podvědomí dalších firem zpracovávajících nerezový materiál nejen v oboru potravinářství, farmacie, gastro a vodárenství, ale i z oboru architektury, designu a umění.  

Každý rok jsme rozšiřovali možnosti nabídky našich služeb a nabízeli povrchy jak pro funkční potřebu (např. Ra povrchy pro farmacii, gastro, vodárenství), tak i pro estetické využití.

Stali jsme se tak užitečnými spolupracovníky pro renomované firmy dodávající do celého světa, které se potřebují spolehnout na vysokou úroveň kvality povrchové úpravy a dodržení termínů. O spokojenosti zákazníků s našimi službami svědčí nepřetržitá dlouhodobá spolupráce a upřednostnění naší firmy před zahraniční konkurencí.

V tomto roce jsme úspěšně prošli certifikačním auditem ISO 9001:2015 a pokračujeme v rozšiřování nabídky služeb, abychom byli připraveni pro náročné požadavky našich zákazníků.

 

 

FRUNĚK INOX s.r.o.
Zlín, Příluky,
Cecilka 235, 760 01
FRUNĚK INOX s.r.o.
Zlín, Příluky,
Cecilka 235, 760 01
 Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.